a to ostatní... » Pravdivá zpráva o konci světa 2012

domácí bůžek ochranný, z pravého dřeva řezaný. odněkud z číny vezený, za deset kč koupený, Tak jsem snad stihla všechno. Ještě jubilejní roční kontrolu u svého lékaře, spořitelnu, dokoupit balící papíry, zítra zabalím a zjistím, jestli pro někoho něco nechybí, případně skočím ještě na poslední chvíli do... nebo do... nebo do...
To druhé kafe určitě můžu, mám nízký tlak. A ty čokoládičky co jsem dostala v práci ty jsou super extra mňam. Jednou za čas to nevadí, to mám vyzkoušené, z toho nijak nepřiberu... A potřebuju energii, protožemám před sebou samé lítačky.

20.12.2012 odpoledne
Tak to druhé kafe a ty super extra čokoládičky byly volovina. Útěchou mi může být, že letos o vánocích nepřiberu vůbec, dokonce je reálná šance, že nějaké to kilo shodím. A taky je pozitivní, že se ve chvílích akutní krize dovleču do té správné místnůstky a umístím vše patřičné na patřičná místa.

20.12.2012 večer
Už upíjím žlučníkové thé. Je to příznivý posun, upíjet obnáší i to, že ho předtím uvařím. A to obnáší vytáhnout bylinky z horní police, hrnek z kredence, natočit vodu, postavit na čaj...
Ne, nemyslete si, tyhle úkony vůbec nejsou jednoduché, když zařve přečokoládovaný, překafovaný a přestresovaný žlučník! Ale pokud je zvládáte, je jasné, že návrat z onoho světa se koná.
 
21.12.2012 9:30 ráno
Vypadá to dobře. Nestálo mě to ani vyrovnávací poplatek, prostě z pekla štěstí!
Piju meltu a ďobu jogurt, žaludek klidný, trochu se motám a jsem zesláblá, ale na nohou. Do štědrého dne se dám dohromady tak, abych ty vánoční trachtace absolvovala ve vší zdvořilosti. Na druhou stranu mám pádný důvod zdvořile odmítnout veškerá opulentní domácí pohoštěníčka, včetně panáčků a skleniček. To není od věci, protože, přiznejme si to upřímně, ty poslední týdny byly trochu hektické a žaludek tak nějak průběžně hlásil, že není vše jak má být.

21.12.2012 9:45
To je blbost! Ze stropu který je suchý, voda kapat nemůže! Z rozsvícené žárovky na lustru ... sice teoreticky také kapat nemůže, ale prakticky ... spojení vody a elektřiny není v pořádku ...
metnu sebou k vypínači....

21.12.2012 9:46
Už to celé chápu. Ze stropu který je suchý, voda kapat může, tedy několik prvních sekund, než to propukne v celé své kráse. Nejdřív totiž proteče kolem lustru a sveze se po tyči, po objímce a dole pak odkapává po rozsvícené spořivé žárovce. Dál už je to normální, teče docela přirozeně ze stropu mokrého.

21.12.2012 9:50
Ten kyblíček je asi blbost, strhl  pěkný plavák. Zapínám mobily a rozhazuju po zemi igelity, koberec solidně čvachtá.
Letím nahoru a kopu do dveří, zvoním a řvu. Nic, letím dolů a hledám číslo.
Na igelitech se voda shromažďuje, ovšem chtělo by to asi nějaké hrázičky, nebo pravidelně vylévat.
Volám havárku, nikdo to nebere.
Hrnu vodu z koberce pod igelity a vylévám do kyblíčku.
Mám slušně mokré vlasy i triko.
Déšť je teplý.

21.12.2012 9:55
Rozmísťuju další igelity na nábytek a vytvářím takové jako kanálečky, kudy svádím vodu do kyblíčku a velké plastové vaničky na prádlo. Tu jsem stihla přidat.
Přichází hříšník a celkem zoufale hledí na stav věcí. Oznamuje mi, že praskla hadička od bojleru a že už vytřel co šlo.
Volá havárka, že jsem volala, tak odpovídám, že už to řešíme, že když tak zavolám, pokud bude potřeba.
Na otázku, zda je již pojištěn, odpovídá, že stále nikoli, takže mu oznamuju, že nevadí, protože bude opět čestný.
Ano, kvůli komu myslíte, že jsem letos malovala? A kdo myslíte, že sliboval hory doly a tvrdil, že už se nikdy nic takového nemůže stát?
Jede koupit hadičku.

21.12.2012 10:45
Poskakuji kolem svého jezírka. Vylévám vodu z igelitů, sbírám ji z koberce a ždímu hadry. Zmocňuje se mě štěstí, že jsem stihla přikrýt postel a knihovnu. Také pár mokrých knih už se suší ve vedlejším pokuji, takže z nich nevznikne nepoužitelný slepenec.
Z lijáku se stává deštíček, ještě spadne kousek sloupnuté malby.
Konečná, vyčasilo se. Období sucha bude doufejme o něco delší, než to právě uplynuvší.

21.12.2012 11:45
Piju čaj a obdivuju svou kondici, duchapřítomnost, pohotovost. Mám určitě mnoho dalších  báječných vlastností, které ani neumím pojmenovat, a které jsem právě projevila. Napadá mě například rozhodnost, bystrý úsudek a také technické myšlení. To jak jsem bleskově zhasla světlo a přetahala všechny elektrospotřebiče mimo zaplavené území ... Nebo jak jsem včas zakryla igelitem knihovnu!
Zlatý žlučník, kdybych vyrazila ráno po nákupech,...  mít těch impozantních deset litrů teplé vody v posteli a v knihovně ... Ono stačilo zjistit to celé o minutu později! Kdyby propršel zapnutý přímotop… Jak krásné je, když něco takového nemusíte ani domýšlet! Pouhý mokrý strop v tomhle kontextu je milost boží a odměna za všechny mé dobré skutky!

21.12.2012 12:00
Volá kamarád, že za  11 minut začne ten konec světa, že bych měla zapálit svíčku
Zapaluju hodně svíček, s představou, že by to mohlo vysušit ten strop, protože teplo stoupá ke stropu.
Děkuju nahlas všem strážným andělům, kteří v těchto apokalyptických časech stojí při mně a žádám, aby mě provázeli stejně ostražitě i nadále.

21.12.2012 12:11
Začala nová éra planetární existence.